joi, 2 februarie 2012

DESPRE DRAGOSTE 100%

De multe ori, ascultând povești de iubire sau de neiubire, trăind alături de prietenele mele iluziile sau deziluziile mele sau ale lor, am căutat în jurul meu răspunsul la atâtea întrebări, rătăcind uneori ca un explorator temerar, dar revenind de fiecare dată la mine însămi, ca la un pământ al făgăduinței. Și după răsărituri și apusuri de soare, după clipe de fericire și clipe de trădare, după speranțe și îndoieli, am găsit răspunsul în mine, răspuns pe care l-am mărturisit o singură dată în viață: cucerește-mi mintea, apoi sufletul, apoi trupul. Abia atunci va fi dragoste 100%! Neapărat în ordinea asta și neapărat în trei părți egale: 33,(3), apoi încă 33,(3) și-apoi încă 33,(3). Căci pentru o mare dragoste echilibrul este totul. Între El și Ea, între minte, suflet și  trup. Asta înseamnă fair-play în adevăratul sens al cuvântului.

Ce bine că am fost bună la matematică și mi-am amintit despre numerele zecimale periodice! :)

11 comentarii:

  1. Corina, compozitiile tale sunt reusite!!! dar ce cauta in iubire procentele, analiza si dimensiunile pe care le tot invoci? in iubire mergi legat de maini, de picioare, la ochi chiar daca te indrepti catre ghilotina... asta e suprema deschidere a mintii, a sufletului, a trupului... sa te daruiesti atat de total, 100% cu suflet, 100% cu minte, 100% cu trup....catre ghilotina( aici, in sens de moarte) ne ducem toti tot 100%, asa ca de ce sa nu dam iubirii acelasi meritat 100%....un 100% in infinit.... Echilibrul tine de masura noastra, a omului in general(omul e masura lucrurilor, nu in sens de masura=echilibru) ci in sens ca dam atat cat suntem noi! si daca mai si luam,cat asteptam, suntem pe deplin norocosi! te rog sa ai deschidere TOTALA daca ai intalnit iubirea. Fii zeita in fiecare secunda si nu cobori de acolo niciodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca ai dreptate, Mateea! De altfel, primul semnal l-a tras Daiana, o zeita care implinea 15 ani chiar in ziua in care am postat articolul si care mi-a spus instantaneu: "Big likeeeee! Dar nu mai amestecati, va rog, frumosul si matematica!" Astazi sunt sigura ca va fi o zi cand voi simti ce inseamna 300%. Iti multumesc!

      Ștergere
    2. Va citesc blogul de ceva timp. Frumoase cuvintele si, deasemenea, asezarea lor in fraze. Din pacate, vorbind tehnic, este inexact din punct de vedere tehnic, desi liric pare ireprosabil.
      Permiteti-mi sa punctez cateva lucruri, iar pentru usurinta in urmarire le voi puncta:
      1. Nimeni nu vede personalitatea celuilalt inaintea fizicului;
      2. Prima dorinta, cea carnala, nu are legatura cu dragostea;
      3. Trupul are o insemnatate primordiala doar in faza incipienta, pentru ca este cel ce face vizibila "reactia chimica" dintre cei doi;
      4. Nu este nevoie decat ca sufletul si mintea sa intre in conexiune. Aici este partea grea, deoarece cei implicati doresc sa domine, intra in competitie, scot armele si nimic nu are de-a face cu dragostea;
      5. Din punctul 4 reiese clar ca exista o competitie, care se regaseste in toate scrierile dumneavoastra:"cucerește-mi mintea, apoi sufletul, apoi trupul". Unul ataca pentru a cuceri, altul se apara pentru ca nu are incredere, iar viata a facut sa fie defensiv.
      6. Va aflati intr-o eroare, avand in vedere ca dragostea sau iubirea, la modul ideal, nu sunt masurabile. Daruiti tot, fara nici o rezerva si daca aveti sansa ca reciproca sa fie valabila, scopul a fost atins.
      7. Daca nu dati totul, rezultatul este o poveste. Daca dati totul si nu primiti in aceeasi masura, inseamna ca nu a fost persoana potrivita,iar rezultatul este o poveste.
      8.Suna bine poveste de dragoste, insa toate povestile sunt triste, pentru ca se termina. Iar finalul unei povesti...
      9. Indiferent in ce stadiu va aflati, bucurati-va de fiecare clipa traita. In cazul in care veti pastra acele rezerve, dumneavoastra veti reprezenta persoana nepotrivita din relatie.
      10. Cel ce a invatat sa iubeasca cu masura, nu stie nimic despre dragoste.

      Avand in vedere ce a scris si Mateea, femeia trebuie sa fie ca statuia unei zeite intr-un templu, iar lumina sa cada asupra ei prin toate vitraliile, concentrat si cu intensitate maxima. Doar atunci ea o sa straluceasca.

      Ștergere
    3. În primul rând, bun venit în mica mea blogosferă. Îţi mulţumesc pentru comentariu, este plăcut să ştiu ca pe lângă lirismul pe care-l transmit, reuşesc să stârnesc opinii. Am citit cu atenţie cele 10 “axiome” ale tale. Cu unele sunt de acord, altele mie nu mi se potrivesc. Şi iată de ce:

      1. La 20 de ani, poate, mă poticneam de fizic şi nu dădeam nicio şansă personalităţii. Acum nu sunt dispusă la a "vedea" fizicul decât dacă-mi place personalitatea. Marile iubiri ale istoriei nu au fost neapărat apanajul celor care au trezit pasiuni prin fizicul lor. Am văzut iubiri profunde care-au aparținut oamenilor nu tocmai feți-frumoși sau ilene cosânzene. Exemple care-mi vine acum în minte... Nina Cassian... Mircea Eliade.
      2. Prima dorinţă… cea carnală?! Sorry, dar transformăm homo sapiens în homo erectus, vorba unui prieten foarte drag mie. Sunt de acord însă că oricum nu are legătură cu dragostea. Dar când dorința trupească vine în urma conexiunii mentale și emoționale... este dragoste!
      3. Pentru mine, trupul nu are însemnătate primordială, nici măcar în faza incipientă. E vorba despre ce am scris mai sus. Reacțiile chimice care sunt o consecință a instinctelor fizice se sting, mai devreme sau mai târziu.
      4-5. A cuceri înseamnă, în textul meu, a uimi, a captiva. Pentru mine, în dragoste nu există competiţie şi nici noţiunea de a domina. Verbul meu - a iubi- nu înseamnă a avea, ci a fi.
      6. La mine totul este măsurabil până când am convingerea că merită să dau totul şi că voi primi totul. Unii, cei aleși, poate, au norocul să întâlnească din prima unica și marea dragoste. Alții trebuie să treacă prin mai multe povești pentru a o întâlni. Alții o găsesc la un moment dat, dar o pierd. Dacă dau chiar totul de fiecare dată… ce este rezervat doar pentru marea dragoste?
      7. Corect. Tocmai de aceea, cei care suferă din dragoste rănită să știe că nu este vina nimănui. Nu a fost persoana potrivită. Și că de dragul iubirii poți renaște din suferință ca pasărea Phoenix.
      8. Nu toate poveştile de dragoste sunt triste şi nu toate se termină. Cine este trist în dragoste să aibă puterea să se rupă, chiar dacă doare rău, și să aștepte. Dragostea înseamnă bucurie, ea este infinită, chiar dacă se metamorfozează, uneori, într-o afecțiune pe viață, lăsând loc cel mult unor trecătoare focuri de artificii.
      9. Chiar mă bucur de fiecare clipă trăită! Ăsta e felul meu de-a fi.
      10. Eu rămân la părerea că cei care învață să se descopere și să se iubească încetul cu încetul, au șansa să ajungă să se iubească atât de fără de măsură, încât au toate șansele de a deveni zei.

      Cred cu tărie că așa cum harul divin vine de sus, așa și dragostea trebuie să pătrundă mintea, apoi sufletul și-abia după aceea trupul. Cel puțin în cazul meu.

      PS Te rog, înlocuiește "anonim" cu un pseudonim și pluralul reverențios cu adresarea familiară. Pe blog, sunt doar Corinna.

      Ștergere
  2. Habar n-am de ce ora la care apar că ar fi postate commenturile e în urmă cu 10 ore față ora reală la care se postează!

    RăspundețiȘtergere
  3. De citit sau recitit...
    6. ... Daruiti tot, fara nici o rezerva si daca aveti sansa ca reciproca sa fie valabila, scopul a fost atins.
    7. Daca nu dati totul, rezultatul este o poveste. Daca dati totul si nu primiti in aceeasi masura, inseamna ca nu a fost persoana potrivita,iar rezultatul este o poveste.
    8.Suna bine poveste de dragoste, insa toate povestile sunt triste, pentru ca se termina. Iar finalul unei povesti...
    9. Indiferent in ce stadiu va aflati, bucurati-va de fiecare clipa traita. In cazul in care veti pastra acele rezerve, dumneavoastra veti reprezenta persoana nepotrivita din relatie.
    10. Cel ce a invatat sa iubeasca cu masura, nu stie nimic despre dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scris in luna februarie, dar postat in august...

    Inscriptionarea numelui alaturat textului este importanta unde beneficiarul enunta stari corecte.
    Din raspunsurile aparute, gasesc o solutie trista, elaborata aproape matematic, exprimarea acestora inducand neputinta amorului.
    Ieri nu am scris un “foileton” liric emitand tipologia personala, erorile raspunsurilor creandu-va haos emotional.
    Stiti exact cine sunt. Si acum corectiile pentru ca, se pare, nu m-am facut foarte bine inteles, desi axiomele si lemele nu au nevoie de demonstratie. Si nu sunt zece, sunt cate permite o discutie:

    1. Incep cu definitia frumusetii vazand pe cine aduceti in discutie. Nu puteti defini frumusetea si nimeni nu o poate face in numele altcuiva, aceasta este ceea ce vrea sa vada cineva atunci cand are receptorii deschisi si cand, constient sau inconstient, in directia sa se emit semnale. Am siguranta, ca o reclama, o coperta poate vinde produsul, desi cumpararea nu inseamna ca visele s-au indeplinit, este vorba de o etapa.
    2. Ma repet spunand ca atractia fizica (detaliez: tinuta, tonul vorbirii, aspectul, persoanele de care este inconjurat, linistea chipului ca o reflexie a sufletului, siguranta ce o inspira, energia degajata, geneticul), din punctul oricui de vedere, este prima care face legatura intre doua persoane. Este primordial, ca aceasta intalnire la nivel fizic sa produca explozia. Adevarul este ca restul sunt detalii. Turnura pe care o dati este pentru a minimiza subiectul. Este interesant sa-mi explicati, cam in cat timp veti cunoaste sufletul unui om si veti avea senzatia ca stiti ce este in mintea lui. Indiscutabil, niciodata in totalitate. Urmeaza sa spun ca doar mintea si sufletul sunt de ajuns pentru a crea dragostea, de a face ca imperfectiunile fizice sa se transforme in perfectiune si, inca odata, doar daca esti interesat sa descoperi
    3. Bine ca va pot da cateva exemple extrem de la indemana. Este vorba de Leonardo da Vinci, Diogene, Pico de la Mirandola personalitati de care in mod sigur nu va puteati indragosti (detaliile intr-un alt script sau in discutiile de saptamana aceasta sau viitoare). Sigur, totul are importanta in faza incipienta. Chiar si numai sa cauti detalii despre cineva, dupa modul cum paseste, vorbeste, alearga, saluta…
    4. Tocmai ce spuneam la punctul meu 4 si pe care-l contraziceati la 4-5 – ul dumneavoastra, mi-l oferiti pe tava la punctul 10. “A se iubi incetul cu incetul” este o contradictie in termini. Raspunsul corect este sa dai 100% din prima, incredere totala, fara rezerve. Este clar ca in timp ce celalalt incearca sa construiasca, dumneavoastra sa daramati, sa-i luati din material, sa sapati sub fundatie, sa-l impingeti de pe schela. Motivat sau nu, ce conteaza.
    5. Urmeaza sa cititi raspunsul de la 4 inca odata, cu specificatia ca declarativ suna tare bine ceea ce este scris la dumneavoastra. L-ati si pus in practica acel “a iubi = a fi”, pentru ca punctul 10 va contrazice?

    RăspundețiȘtergere
  5. 6. Trebuie sa nu va dau nota de trecere. Sunt mahnit sa vad, ca de fapt, nu sunteti pregatita si este foarte posibil sa nu gasiti ceea ce cautati. Ieri va stiam fara frica, astazi am o certitudine in ceea ce va priveste ce nu va este favorabila. Ma gandesc ca este posibil ca un el sa aiba aceleasi trairi, rezerve, asteptari sa fie exact cealalta jumatate a dumneavoastra. Indiscutabil, nu va veti intalni in acest subiect, pentru ca vor urma intrebari (“oare sa dau tot?”, “dar daca nu este el?”, “dar ce o sa mai dau Iubirii?”, “cam cat sa-I ofer din sufletul meu?” si variatiuni pe aceeasi tema).
    7. Este bine ca va dati seama ca am dreptate. Dar, pentru ca nu pot trece peste anumite lucruri, trebuie sa spun ca nimeni nu renaste. Odata terminata o poveste, trebuie avut in vedere ca aceasta a avut rolul de a te pregati pentru cea mare, unica dragoste. Raspunsul se gaseste in fiecare, iar fiecare traieste la intensitatea sa, bazata pe cultura, educatie, spirit.
    8. Doresc sa aveti in vedere cuvintele si intelesul lor. Este semn de egalitate, cel putin pentru mine, intre poveste de dragoste si final. Trebuie sa enumerati pentru mine cateva din povestile de dragoste care nu sunt triste si nu se termina. Incerc sa vizualizez cat de incordata sunteti cand cautati ceva ce nu veti gasi.
    9. Nu cred ca va bucurati pe deplin atunci cand in loc sa va daruiti cu totul, va ganditi “cat sa-I dau”, “acum este prea mult”, “poate daca se intoarce sa ma priveasca dupa zece pasi”, “daca nu este marea dragoste”. Este adevarat ca poate sunt niste trairi, insa noi vorbim de ideal. Macar sa incercati ,privind retrospectiv, ca daca acesta este felul de a fi este gresit.
    10. Oricum acest punct mi-a oferit majoritatea armelor pentru a demonta o parere. Ramane de vazut cum veti folosi aceste randuri care nu se doresc o punere la punct, ci un dialog pe o tema ce tot timpul o sa creeze controverse.

    O nota: in acest text exista inca un text incriptat, marca inregistrata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos. Ca un raspuns de idei :
    http://miromotcanu.blogspot.ro/2011/04/cat-de-egoista-este-dragostea.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Corinna, am recitit cu drag ceea ce scriam acum cativa ani. Vad ca activitatea blogului stagneaza, iar acest lucru ti se datoreaza (sa stii ca te cert si pun un emoticon incruntat care scoate limba). Mi-ar placea sa stiu ca esti mai activa in aceasta directie...

    RăspundețiȘtergere
  8. ...din pacate, nici Mateea, nici Mirona nu sunt sufficient de active acolo unde scriu.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog